Muziek, onderzoek, true crime en schrijven. Vier persoonlijke interesses die hebben geleid tot diverse gevarieerde publicaties van mijn hand. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere verhalen en anekdotes die op papier moeten worden vastgelegd. Als gedegen onderzoeker weet ik zowel in de wereld van de misdaad als in de internationale muziekscene prima mijn weg te vinden. Vol inzet en passie geschreven probeer ik een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Hieronder volgen een aantal reacties van muzikanten die ik heb geïnterviewd:

Peter Visser (Bettie Serveert): “Godfried kwam speciaal uit Groningen naar Amsterdam bij mij thuis zodat ik niet het hele land door hoefde te reizen. Voor het interview was ongeveer een uur uitgetrokken. Maar toen het opname-apparaat eenmaal aan stond leek de tijd te vliegen en voor je het wist waren er meer dan twee uren voorbij gegleden. Godfried nam slechts 1 kopje koffie, en ik weet niet meer of ik de moeite had genomen om koekjes te kopen. Naar mijn bevindingen was het een leuk interview. Godfried had zijn huiswerk gedaan en stelde de goede vragen. Daardoor kwamen meer dan twintig jaar reizen naar Amerika uit de herinnering naar boven gesijpeld, en hoewel ik van de hak op de tak ging en kris kras vóór en achteruit in de tijd geloof ik dat Godfried er een coherent geheel van zal maken.”

Ruud Jolie (Within Temptation): “Godfried komt tijdens interviews oprecht geïnteresseerd over en stelt dan ook vragen die ‘er toe doen’. De lezer krijgt hierdoor diepgaande informatie over de desbetreffende onderwerpen. Zijn enthousiasme en kennis van de achtergrondinformatie draagt bij aan een goede sfeer tijdens interviews.”

Alides Hidding (Time Bandits): “Ik heb Godfried een paar keer ontmoet tijdens optredens waarbij hij aanwezig was en vond hem nogal bescheiden overkomen, wat op zich geen slechte eigenschap is. Later, toen ik de eerste opzet las van mijn verhaal, kwam ik erachter dat hij zijn huiswerk goed had gedaan en heb hem dan ook moeten complimenteren met het uiteindelijke resultaat. Kortom, een dikke proficiat vanuit België. Godfried, bedankt.”

Chriz van Jaarsveld (Sleeze Beez): “Het was aangenaam verpozen met Godfried. We hadden afgesproken in de bar van Het American Hotel in Amsterdam. Die bleek echter nog gesloten dus ik ontmoette Godfried op het terras, alwaar hij met zanger Andrew Elt reeds zat te wachten. Het eerste wat hij vroeg was of ik iets wilde drinken (dat nam hem subiet voor me in ;-). Godfried is rustig en stelt gerichte vragen. Het interview ging dan ook meteen soepeltjes van start. Vanwege de toenemende drukte verkasten wij al snel naar een rustige plek in het hotel boven, alwaar wij het interview voortzetten onder het genot van nog enkele (alcoholische) versnaperingen. Het bleek alras dat Godfried zich grondig had voorbereid en op de hoogte was van vele details. Daarbij viel het op dat hij scherp observeert. Het gesprek vlotte makkelijk en de sfeer was gemoedelijk en spontaan. We hebben Godfried bestookt met een overvloed aan wilde avonturen en anekdotes, waaruit hij, bleek later, toen wij inzage kregen in de eerste opzet van het hoofdstuk, toch een samenhangend geheel had gedestilleerd. Ook wisten wij het te waarderen dat Godfried inzage gaf in hetgeen hij had geschreven en openstond voor correcties of suggesties onzerzijds. Vanzelfsprekend hebben wij danig van die gelegenheid gebruikgemaakt ;-). Godfried, ik wens je veel suc6 met het boek en heb er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden. Ruime groet: Chriz”

Lana Wolf: “Voor het boek over avonturen van Nederlandse artiesten/muzikanten in de USA werd ik door Godfried geïnterviewd. Het voelde voor mij meer als een gezellige middag met een goed gesprek, dan een vragenuurtje. Godfried had zich goed voorbereid en is overduidelijk een groot muziekliefhebber! Veel voor de hand liggende vragen sloeg hij over en volgde de rode draad door mijn carrière, waarbij Godfried mij vroeg naar gebeurtenissen die ik zelf al bijna of helemaal vergeten was. Het resultaat is een mooie dwarsdoorsnede van mijn (muzikale) reizen, avonturen en samenwerkingen in de USA.”

Klaas van der Wal (Shocking Blue):”Na een aanzienlijk aantal maanden en diverse malen telefonisch contact lukte het eindelijk om een datum te prikken voor het interview tussen Godfried en mij. Op dinsdag 2 februari 2016 hadden we afgesproken in de Stadsbrasserie De Ooievaer in het centrum van Den Haag waar ik al mijn interviews voor boeken, kranten en bladen al jaren doe. De sfeer was relaxed en het interview voor het boek dat circa drie uur duurde liep dan ook heel gesmeerd. Ten eerste doordat Godfried zich terdege had voorbereid. Ten tweede doordat ik mijn verhaal over de megatour van Shocking Blue door de USA van circa zes weken in mei/juni 1970 al tig malen had verteld. Voorbereiding en kennis is de sleutel tot een goed resultaat. Daarna zijn we lekker gaan eten in een restaurant op Het Plein. Toen ik na circa twee maanden het concept van mijn relaas kreeg toegestuurd was ik aangenaam verrast (gezien ervaringen met sommige interviews) dat ik bijna geen aanpassingen kon verzinnen behoudens wat aanvullingen.”