boekcover onbekende CanadeesBoek De onbekende Canadees – zoektocht naar een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, Boekscout.nl (mei 2012)

Een zwart-wit foto, gedateerd 29 september 1946. Op de voorzijde een vriendelijk in de camera kijkende Canadese militair, op de achterzijde zijn naam: Ernest ‘Ernie’ Davidson. Met deze summiere gegevens begon in 2006 een jarenlange zoektocht naar de onbekende man op de foto. Wie is hij? Wat heeft hij tijdens de Tweede Wereldoorlog meegemaakt? Zou hij nog in leven zijn? Gaandeweg de zoektocht vormde zich het verhaal in dit boek. Vele moedige geallieerden zijn er voor verantwoordelijk geweest dat wij in een vrij land mogen leven. Dit boek is een eerbetoon aan één van hen.

Recensie Peter Rehwinkel (voormalige burgemeester Groningen): “Ik hoop dat uw boek een bijdrage kan leveren aan de herinnering van de inzet van vaak nog zeer jonge militairen die van verre kwamen. U wilt met uw boek deze jonge mannen een gezicht geven. Een prachtig initiatief.”

Recensie Ron Jans (voormalige trainer FC-Groningen):  “Het leest lekker snel door en ondanks dat Ernie niet een grote rol in Groningen heeft gespeeld en een beetje een ‘loner’ lijkt te zijn in zijn Canadese leven, is het een boeiend verslag. Complimenten voor je doorzettingsvermogen en mooi dat veel mensen zo hulpvaardig zijn geweest.”

Recensie Beno Hoffman (stadshistoricus Groningen): “Godfried laat zien hoe boeiend een ‘historische zoektocht’ kan zijn, doordat hij dat op een meeslepende wijze op papier heeft weten te zetten. Een lezenswaardig boek!”

Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen.