Foto Ernie DavidsonFoto Ernie Davidson achterzijde kleinKort voor mijn reis naar Canada in 1996 kreeg ik van mijn oma een foto van een Canadese militair, die na de bevrijding van de stad een tijdje bij mijn grootouders heeft gelogeerd. Helaas wist zij verder niets over hem te vertellen… Wat had ik precies in handen? Een zwart-wit foto van 8,0 bij 12,5 centimeter, met daaromheen een witte gekartelde rand. Op de voorkant van de foto kijkt een jongeman in militair uniform met een kleine glimlach langs de camera heen. En op de achterkant de handgeschreven tekst ‘With all good wishes from Ernie Davidson, ‘Hartelijke groeten’, Sept 29/46.’

Een aantal jaren later had ik deze foto in handen en begon mijn nieuwsgierigheid naar deze onbekende man te groeien. Wie was deze man? Wat had jij tijdens de Tweede Wereldoorlog allemaal meegemaakt? Zou hij nog in leven zijn? Het was deze foto die voor mij het startpunt werd van een jarenlang durend onderzoek, vol met pieken en dalen, een zoektocht die uiteindelijk heeft geleid tot mijn schrijversdebuut De onbekende Canadees!

Het boek is vanaf vandaag hier verkrijgbaar!