In Herman Brood’s jubileumjaar 2016 – het jaar waarin Herman 70 zou zijn geworden, 15 jaar geleden dat hij is overleden én 40 jaar geleden dat de band Wild Romance werd opgericht – verscheen de cd Out of Heaven van Dany Lademacher’s Wild Romance, de nieuwe naam van de legendarische band die Herman jarenlang heeft begeleid. Hoe klinkt deze nieuwe plaat? Eigenlijk niet zoveel anders dan het voorgaande werk: eerlijke, rechttoe rechtaan rock ’n roll, afgewisseld met een aantal rustige nummers. En met de verrassende covers Spirit in the Sky (Norman Greenbaum) en Personal Jesus (Depeche Mode), die evenals de albumtitel doen denken aan de zanger die sinds 2001 niet langer onder ons is.

cd Out of Heaven

Afgelopen donderdag werd Out of Heaven gepresenteerd in een uitverkochte Q-Factory in Amsterdam. Een uniek moment in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, eindelijk weer een nieuwe plaat van de Wild Romance! Een mix van oude hits – Never Be Clever, Rock & Roll Junkie en natuurlijk Saturday Night – en nieuwe nummers werd die avond door de mannen ten gehore gebracht. Met bijzondere aandacht voor Dany Lademacher, Herman’s muzikale ‘partner in crime’ en bandlid van het eerste uur, wiens gitaarspel door de jaren heen niet aan kwaliteit heeft ingeboet. Hieronder volgt een korte impressie van de sfeervolle avond in de Q-Factory.

De band tourt momenteel door Nederland, dus grijp je kans om de Wild Romance een keer live mee te maken: http://www.danylademacherswildromance.nl/#tourdates