Na eerdere muziekboeken als Van moment naar muziek en Dutch in the USA verdiept auteur Godfried Nevels zich met Forever 27 in de fascinerende geschiedenis van de roemruchte Club van 27!

Over het boek

In 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Brian Jones overleed en 25 jaar geleden dat Kurt Cobain zelfmoord pleegde. Twee muzikale legendes die samen met Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Amy Winehouse tot de meest iconische leden van de Club van 27 worden gerekend, de groep van legendarische muzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden.

In het boek Forever 27 gaat auteur Godfried Nevels in op het leven en het overlijden van tien leden van de Club van 27. Ook zijn in dit boek interviews te lezen met diverse mensen uit de muziekindustrie die dicht bij de leden van de Club van 27 hebben gestaan of daar sterk door zijn beïnvloed. Zo blikt Leon Hendrix terug op het leven van zijn broer Jimi, doet gitarist Marc Benno verslag van de laatste keer dat The Doors in de studio aan het werk waren en vertelt voormalig Nirvana-manager Danny Goldberg over zijn ervaringen met Kurt Cobain. Bijzondere, persoonlijke en openhartige interviews die ‘de mens achter de muzikant’ laten zien. Het voorwoord is geschreven door Barry Hay. Het boek verschijnt op 24 januari 2019.

“Jimi wilde doorgaan. Hij was helemaal klaar met nummers als Foxy Lady en Purple Haze. Hij wilde zich verder ontwikkelen.” (Leon Hendrix over Jimi Hendrix)

“Janis was erg getalenteerd en wilde succesvol zijn, maar ze had moeite om met de roem om te gaan.” (Country Joe McDonald over Janis Joplin)

“Hoe briljant en hoe snel Brian ook was, het was nooit goed genoeg voor hem. Hij had de goedkeuring van anderen nodig. Hij had het applaus nodig om te overleven.” (Andrew Loog Oldham over Brian Jones)

Forever 27 - Showcase

Over de auteur

Godfried Nevels (1973) is journalist, schrijver en muziekrecensent. Eerder publiceerde hij de boeken De onbekende Canadees, Van moment naar muziek en Dutch in the USA. Ook schrijft hij onder meer voor Lust For Life Magazine en Mania Magazine.

Boekpresentatie

Op zondag 20 januari 2019 presenteert Godfried zijn boek in Concerto in Amsterdam, waarbij hij wordt geïnterviewd door radiopresentator Marc Stakenburg. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Rinus Gerritsen (Golden Earring). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door studenten van de Rockacademie, die momenteel met een theatershow over de Club van 27 door het land touren. Hierbij bent u van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn!

Voor meer informatie over het boek of interviewverzoeken kunt u een mail sturen naar info@godfriednevels.nl of contact opnemen met Uitgeverij Aspekt (0346-353895).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *