Met zijn nieuwe boek Dutch in the USA – Nederlandse muzikanten in Amerika (Uitgeverij Aspekt) staat auteur Godfried Nevels stil bij de belevenissen van de Nederpop in Amerika.

Over het boek

Met hits als Venus, Hocus Pocus, Radar Love en Burning Heart zijn Nederlandse bands hoog in de Amerikaanse Billboard Hot 100 terechtgekomen. Maar muzikanten uit ons land hebben in de VS nog veel meer meegemaakt: optreden in de Ed Sullivan Show, een spontane jamsessie met drummer Mick Fleetwood, nummers schrijven met KISS-bassist Gene Simmons, gevraagd worden als voorprogramma van Pearl Jam, een uitnodiging afwijzen om bij Metallica te komen spelen, opnemen in de studio van Prince… Verhalen van commercieel succes, van een doorbraak die (net) niet van de grond kwam en van artiesten die nog aan de vooravond van een Amerikaans avontuur staan. In dit boek wordt stilgestaan bij de belevenissen van de Nederpop in het grootste muziekland ter wereld. Met medewerking van een groot aantal muzikanten wordt een uniek beeld geschetst van wat ‘wij’ in de VS hebben bereikt: Dutch in the USA!

“Een heel kleurrijk boek. Het is verbluffend om te lezen hoeveel Nederlandse muzikanten de sprong over het water hebben gewaagd. Voor veel van hen bleef het bij ‘een geweldige ervaring’, want de Amerikaanse mentaliteit is toch echt heel anders.”

Jan Donkers

Nevels_Dutch_in_the_USA_Cvr

Over de auteur

Godfried Nevels (1973) is freelance journalist, schrijver en muziekrecensent. Eerder schreef hij de boeken De onbekende Canadees en Van moment naar muziek en enkele artikelen voor het misdaadblad Koud Bloed.

Boekpresentatie

Op zaterdag 14 oktober 2017 presenteert Godfried zijn boek in Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Suzanne Klemann (Loïs Lane). Hierbij bent u van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over het boek of interviewverzoeken kunt u een mail sturen naar info@godfriednevels.nl of contact opnemen met Uitgeverij Aspekt (0346-353895).